Wij vegen:
- van boven af bij gemetselde kanalen met een versleping, omdat er dan meer roet los komt en de kanalen vaak niet gelijk van binnenmaat zijn.
- van onder af bij systeemkanalen, b.v. flexibele pijpen, dubbelwandige buizen of keramische kanalen. Echter vegen wij van bovenaf als wij dat beter of nodig vinden.
- met flexibele borstels die makkelijk onder een hoek van 90 graden van boven af in een kanaal gestoken kunnen worden, of met stevige dikkere stokken van onderaf die nog met kracht bovenin de borstels hun werk kunnen laten doen.

We maken vonkenvangers boven schoon met staalborstel en / of RVS gaas.

Bij dakwerk werken we volgens de ARBO wet risico en evaluatie met werklijnen en boogladder mits van toepassing.


De borstels op de stokken zijn van verschillende materialen gemaakt. Dit om boven de keuze te kunnen maken afhankelijk van het soort schoorsteen bijvoorbeeld een roestvast stalen, een flexibele met gladde of geribde binnenkant of gemetselde of blokken kanaal. Maar ook de diameter van de borstel is belangrijk.
Boven een grote en onder bv een kleinere andere soort is belangrijk. Met borstels aan stokken hebben we constant contact met de wanden. Bij twijfel gebruiken we tijdens het vegen een kamera om te zien wat we doen. Zonder meer prijs.


 

Beneden sluiten we de stookplaats af met gordijnen en of plakband van verschillende soorten afhankelijk van achtergronden van metselwerk of schilderwerk en sluiten in de winter een binnenhuis geplaatste stofzuiger en in de lente, zomer en voorjaar een buitengeplaatste stofzuiger op het geheel aan, welke tijdens het vegen voor een vacuŁm achter de kleden zorgt waardoor zweefroet niet in de kamer komt en een deel van het losse roet gelijk al wordt weg gezogen. De rest halen we na het vegen weg, zowel uit de kap als onder, terwijl we dan ook gelijk de kachel cq stookplaats schoonmaken en controleren op beschadigingen cq slijtage.
Beneden vegen we open in de kachel of open haard naar boven en zuigen gelijktijdig met de zuiger alles wat valt weg of wat in de lucht hangt. De zuiger houdt 99,996% vast van alles wat hij opzuigt (fijnstof en creosoot).
Soms bij bepaalde stookplaatsen vegen wij achter een stofafsluitend gordijn.
Wij sluiten soms het kanaal bovenaf om vervlieging van het roet in het milieu te voorkomen (fijnstofslot).
Wij vegen achter een stofafsluitend gordijn.
Bij dakwerk werken we volgens de ARBO wet risico en evaluatie met werklijnen en boogladder mits van toepassing.
Wij frezen schoorstenen uit wanneer te veel hart en glansroet "creosoot" aan de wanden blijft zitten.
Voor speciaal camera onderzoek, op Uw verzoek, berekenen wij de prijs van € 192,00 zonder kopie doch met schriftelijke verklaring van wat ik zag in Uw rookkanaal.